Dobrodošli

Dnevno se srečujemo z različnimi situacijami, ki nam povzročajo včasih večji, drugič manjši napor. Kljub zavedanju, da je vsaka težka izkušnja, v katero se ujamemo za nas tudi možnost rasti, postane breme mnogokrat pretežko, da bi ga nosili sami. Vsi se kdaj znajdemo v labirintu težav, iz katerega ne vidimo rešitve.

V kvalitetnem psihoterapevtskem odnosu imate možnost razvijati svoje potenciale, iskati rešitve, razširiti poglede, spoznavati sebe, osebnostno rasti ter obogatiti sebe za izkušnjo, ki vam lahko pomaga izboljšati vaše življenje.

Osnovni namen psihoterapije je osvoboditi proces osebnostne rasti (organizmični proces), po vodilu organizmične modrosti (organizem ve, kaj je dobro zanj in kaj ne), kar nas vodi do realnega “jaza”. Raziskovanje svojih delov, ki se skrivajo globoko v nas, ter opuščanje obramb in fasad, nas vodi, da postanemo to, kar smo globoko v svojem bistvu- zdrava, vitalna in ustvarjalna osebnost, ki si upa biti to, kar je. Psihoterapevtski proces vodi k avtonomnosti, sprejemanju sebe in drugih, samospoštovanju, uresničevanju svojih višjih ciljev, itd.

V vsakem od nas se skriva težnja k rasti in k spontanemu razvijanju samega sebe, ta težnja “…je izvor, ki je očiten v vsem organskem in človeškem življenju- žene ga k širjenju, ekspanziji, avtonomiji, razvijanju, dozorevanju…To težnjo najdemo lahko globoko zakopano pod plastmi otrdelih psiholoških obramb…toda po mojem prepričanju čaka v vsakem posamezniku in samo čaka na prave okoliščine, da se lahko izrazi in uresniči.”, (Rogers, 1961, s.35)

preberi_vec1a

 foto: Jernej Furman